Tuesday, January 24, 2017

Kevadet oodates

Mõni päev näen isegi oma õuepeal päikest, ilm on vahest juba vägagi kevadine, mõnikord tundub, et see kalender valetab ikka täiega - kevad ju tuleb kohe... Aga kalender on siiski õige ja käes alles jaanuari lõpp. Aga aias on juba vaikselt kevadet näha. Suurel krundil on lumeroosil õienupud, kodu juures ei ole. Lumeroos tuleb kogu peenraga mujale kolida, koos hostade, astilbede ja priimulatega, sest äkki läheb just see osa müügiks. Pean uurima, millal oleks selleks parim aeg - eelmisel aastal magasin maha - õisi polnud, oleks võinud kevadel välja kaevata.  Kodu juures on mitmel pool näha sibullillede pungi mullast välja turritamas. Leidsin aiast ka kaks priimula õit, rohkem mul aias hetkel õisi pole. Tegin südame kõvaks ja tänavu pole ei seemneid ega taimi tellinud. Kuigi aalujad hoolitsevad selle eest, et igasugu ahvatlused aina nina ees oleksid. Sügisel sai kohe südamest priimula seemneid igale poole visatud, nii kõrvikuid, oma aia priimulate seemneid (seda nimetute modru), lühterpriimulate omi ja tädi Milvilt saadud hulgaõieliste priimulate seemneid (korjasin tema aiast kõigilt eri värvi taimedelt, seega sealt võib tulla mida iganes värvi). Seega taimetitasid peaks piisavalt tulema.
lumeroosil on õienupud
sellest veel aru ei saa, kas siit ka õisi tuleb

nartsiss astilbede peenras
lumikellukese tipud

tulpide beebid
ripsmeline linnupiim alustas kasvamist juba sügisel
ühed uued krookused
tulbid kasvavad ka
priimula õis 1

priimula õis 2
 Aga kogu aed näeb hoopis selline välja, lagedam osa on kerge lumekirmetisega, krundi edelanurk on seeeest täiesti lumevaba.


4 comments:

  1. Tulgu sul neid priimulaid palju ja väga mitmevärvilisi :) Sinult sadud nö kevadiste priimulate (väga hea üldnimetus)seemnete külv tuli minul ka 100 % aga vot kõrvikud läksid aia taha :(. tuleb uus katse teha :) Ilmaga on sedai, et palun kahe stsenaariumi vahel- kas kohe korralik talv või lasku siis juba leebelt ilma vahepealsete talvponnistustewta kevadesse välja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on kõrvikud, sieboldid, lühterpriimulad ja siis hulk igasugu nimetuid kevadisi õitsejaid, mida ma nimetan kevadisteks, sest nende liike ma tuvastada ei suuda. Aga kõrvikute uue seemne võid suve teises pooles saada - tänavu loodan palju uusi õievärve oma aias näha, sega ka seemnest on loota huvitavamat valikut.

      Delete
    2. Minagi paneksin ennast kõrvikuseemnete järjekorda

      Delete
  2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.

    ReplyDelete