Thursday, July 18, 2019

Vanaema liiliad

Nii keerulisel aastal kui tänavu jääb oma aia jaoks aega minimaalselt. Oma aia lilled peavad lihtsalt ise hak
kama saama, järgmisel suvel on mul nende jaoks aega. Nüüdseks on vanaema aiast väljakaevamised tehtud, pistoksad potti juurduma pandud - leidsime vanaema aiast nii imemagusa musta sõstra, et ma pidin proovima seda paljundada, seega hoian pöialt, et vähemalt üks pistoks juurduks.
Aga vanaema aia kaks põhilist kolimisobjekti olid vanaema pojengid ja liiliad. Mõlemaid oli vanaemal palju ja ilusaid. Pojengide päritolu on mulle teadmata, kuid liiliasordid tellis vanaema kunagi Bakkerist. See oli ikka hiiglama ammu. Nüüd vanaema maja koristades tuli kuskilt pabrite vahelt välja Bakkeri kataloogist välja lõigatud pilt, kus peal vanaema tellitud liiliad! Ma poleks isegi unistanud, et vanaema liiliatele nimed saan, kuid nüüd panen nad omale kirja. Hetkel õitsevad kolm sorti, osad veel nuppus.
Sordinimed siis:
Capuchino - õitseb praegu
Monte negro  ''õitseb
Navona puhasvalge
Pup art punane pruuni sisuga
Graffity õitseb,palju
Renoir  roosa
Dimesnion häti tume pruunikaspunane
Dot com roosa pruuni sisuga
Selline paberi leidsin koristuse käigus
Monte Negro

Graffity

Capuchino

1 comment:

  1. Annaks aednike jumal, et Bakkeri susserdajad tookord ikka suht õiged sordid pakendasid. Selle ettevõtte kaubaga oli jama jama otsa, räägivad suuremaid tellimusi teinud inimesed. Minu jaoks oli tolle poe valik enamasti veider, kallis või oludega mittesobiv.

    ReplyDelete