Tuesday, May 28, 2019

Aiast ja kevadest

Kevad on tänavu muutlik olnud suured soojad on vahetunud sajuste ja külmade ilmadega. Kevadine lillevahetus mu aias möödus paksudes jopedes ja kerge vihmaga, Tartust tulnud priimulahuviliste visiit möödus õnneks päikeses ja soojas. Kuigi oleks paras aeg priimulate revisjon  ära teha, peab paberitöö ootama. Pottsepp pidi tulema mai keskel või teises pooles ja pidi suureks lammutamiseks minema, seni  pole kippu ega kõppu. Pojal on homme lasteaia lõpupidu, aga ta oskas oma jala nii põhjalikult katki tõmmata, et käisime arstide vahet, nüüd õnneks saame kodus siduda. Aia taga ootab võrratu välimusega loomaia kompostmulla hunnik aeda kärutamist ja miljon asja veel, mida kõike teha tahaksin.
Aga lillejuttu ka - kohati,seda tõesti vaid kohati, hakkab aed aia ilmet võtma. Kui see ime juhtub, et tõesti pottsepp ja elektrik oma töö teevad, siis see suvi läheb remondi tähe all. Et sügiseks, kui kooliminek, oleks toas asjad tehtud . 'Aga püüdma peab,ehk saan tubaste toimetuste vahel  natukegi aeda korrastada.
 Seekord lillede portreepilte postitada ei saa, sest mingil põhjusel ei meeldi mu läpakale see, et ma hulgi pilte üles laen, siis saan aina veateateid. *Seda nii blogis kui ka FB-is.
Üks tulevikuplaan mõlgub mõtetes- tahaks majaesise kuumaastiku siledaks saada.Tõsta ei tahaks, rendiks kultivaatori,kuid seal tõenäoliselt päris palju jämedaid puude juuri, seal vist ei saa sellega toimetada?
Seega jagan seekord vaid üldpilte,
vanas paraadpeenras on loksid juba kobedad, päevaliiliatelt ootaks tänavu juba õisi ja sügisastri sortide rivi on juba päris tihe


sireliheki alune hostapeenar on ainukesena juba uue mulla peale saanud. Servas on praegu kõige suurem kõrvikute valik,sordinimega  siin ei ole

mõned kõrvikud on juba päris kobedad, vaatamata eelmise suve põuale.

aiaääre  varjupeenar, tudub olevat mu aia parim koht primulaseemikute kasvatamiseks.

siin ka peenraservas kõrvikute rivi ja panin siia ka oma sieboldite tited -loodetavasti ei rohi neid üles!

aiaäärse kallaku haljastamisega olen rahul, natuke metsik see on, kuid vähemalt on erosioon takistatud.

alustasin kallaku killustikuga katmist, ehk hoiab natukegi niiskust!

kivila on hetkel rahulik, ainus värvilaik on leviisia

No comments:

Post a Comment