Sunday, March 27, 2016

Suurel Reedel saabus kevad ka meie õuele...

Reedel lastega õues olles leidsin kibuvitsa põõsa alt esimesed kollased õied. Vanaema käest saadud lumekupp näitas esimest korda selles aias oma õit. Mõned aastad tagasi vanaema käest saadud seemnetest külvatud on veel lume all, seega ei tea, kas jub on õisi loota või läheb veel kosumist vaja. Aga eelmise aasta taimebeebidest on 2 tk õitsema end sundinud. Tänaseks on kogu lumekuppude ümbrus juba lumevaba, seega sealt rohkem õisi ei tule. Kuid rõõmustan nende kahegi üle.

Vaher hakkas uuesti jooksma, tänavu ta ikka jupitab - kord jookseb ilusti, siis ei tule tükk aega tilkagi. Laupäeval sai ka kasele start antud, sel päeval küll ei tulnud midagi, kuid pühapäevase soojaga hakkas ka kask jooksma.

Lihavõtted oli esimene soe päev sel kevadel. Esimene rõõmustaja (kelle allesjäämist ootasin) oli kanakoole Sulli, pisikesi lehti  tärkab hoolega. Kokkutulekult ma sellega tulin, aga enam ei mäleta, kellele AITÄH öelda. Teine rõõmustaja on Lea käest saadud pojeng, mille suur punane pung juba peenral turritab. Kaks peenrajuppi on juba lumevabad ja sulad, kolmas on osaliselt, kallakul on veel kerge lumi peal, kuid kolm suurt peenart on veel paksus lumes.

Aga aias saab juba õisi lugeda. Lumikellukesed õitsevad, ema juures on isegi täidisõielised juba kobedad. Magamistoa akna alt leidsin eile esimese krookusenupu, lahti veel ei olnud. Üks üksik sibul, ju siis jäi eelmisel aastal peenra ringi tegemise käigus üks sibul kuhugi maha, õnneks! Muud krookused veel õisi ei näita, kuigi neid peaks tänavu palju olema. Need kaks lumekuppu on kibuvitsapõõsas ja sellega hetkel veel õite loetelu piirdub. Võrkiirised veel õisi ei näita, alpikannide olukorrast veel aru ei saa, lumeroosid tunduvad olevat alles, ka Barnhaveni oma, kuid õisi seal veel näha pole.

Priimulate üldine seis on hea, kuid loojakarja on läinud kogu Marli seeria ja Barnhaveni lilleseadja mixi polüantused. Samuti ei elanud talve üle eelmisel kevadel poest ostetud täidisõieline lilla varretu. Kuid kõrvikute rida on perfektses seisundis, Samuti tundub olevat päris hea seis astilbe peenraserva saanud priimula seemnekülvi tittedel.sieboldi ka lühterpriimulate osad on veel paksus hanges, seda seisu tuleb oodata.
Sulli tärkab

mu aia esimene krookuse nupp

lumekupu 2 õiekest

harilik lumikelluke

1 comment:

  1. Eks kevadel ongi aeg hakata end siiapoole liigutama, aga päris soojani läheb ikka veel aega

    ReplyDelete