Thursday, April 12, 2018

Ta siiski tuleb...

.. jutt käib muidugi kevadest, kes kohe üldse Kloostrimetsa tulla ei taha. Aga ma ei mäletagi, et nii  hilja veel aias kõik korras pole. Jagub veel aega muuga tegelemiseks. Eile sai kohalikus aiaklubis kõrvikpriimulate maailma tutvustatud. Ja kui sain Heikilt  kirja, et mis saab mu aeda planeeritud külastusest kahe  nädala pärast, kui botaanikaaed meid juba 1.-l talgutele ootab, siis jätsin rahuliku südamega selle oma aia ürituse ära, sest kui kevad nii venib, siis ei õitse mul aprilli  lõpus isegi mitte krookused. Muudest kevadlilledest rääkimata.
  Aga täna sai peale tööd juba hoolega peenras songitud - kallakupeenrast sai talvised sodid ära koristatud, üksikud umbrohud välja rohitud ja padjandid kohevaks sopsutatud. Kogu peenart veel üle  käia ei jõudnud, kuid see osa mis sai tehtud, näeb kohe värskem välja. Korrastustööde käigus   leidsin nii mõnegi ilusakese, mille tulemise üle ma ainult rõõmustan. Leidsin vähemalt Triinu käest saadud lumekupu 'Guinea gold' üles, teised kupud on  jätkuvalt teadmata kohas.Väga rõõmustas mind sieberi krookuse õie nägemine, sest 2 talve tagasi nad peaaegu hävisid.  Lõokannustel on nii ilusad suured küüned maapinnal, no ei jõua oodata, millal õitsema lähevad.

esimene priimulaõis on lahti

lillal lumeroosil asi edeneb

Crocus tomassiini 'Roseus'

korolkovi krookus

sieberi krookus

kuldõieline krookus

märtsikelluke

Triinult saadud 'Guinea Gold'

lumikelluke, täidisõieline ka õitseb

roniv käoking

roosa täidisõieline sinilill on sinililledest kõige suurem

kahelehine silla Annelt

taevassinine kobarhüatsint 

ja lund jagub ikka

värava ees, aia kõige lagedamas kohas on lund veel eriti rohkesti.

1 comment:

  1. Eks ta tuleb ikka, pole ju kunagi tulemata jäänud :) Lund sul on tõesti, mina olen selle juba unustanud aga üldiselt on ikka veel maa külm ja selle suvepäeva järgsed jahedad ilmad on tulemise seisma pannud. Ja no ega nii hirmus kiiret sellega polegi. Tulevad rahulikumalt, saab rohkem imetleda.

    ReplyDelete