Friday, May 4, 2018

RR 04.maiil

Krookuste suurem õitsemine on läbi. Teatepulk on üle antud lõokannustele.  Kohe alustavad ka karukellad. Koerahammastega tundub olevat nii, et need õitsevad konveiermeeetodil, üks lõpetab, teine alustab, kuid koos nad õitseda ei taha. 'Altai Snow' on läbi  ja see vana nimetu alustas. 'Pagoda' ega ''White beauty' veel õitsema tulemas ei ole, nupud on küll näha, kuid läheb veel aega. Täavune avastus on see, et kui hästi lõhnab näsiniin ja mu umbrohul  harilikul lõokannusel on ka väga meeeldiv lõhn. Täna läks lahi esimene õis tavalisel kevadmagunal, täidisõielisel on alles nupud, samut nuputab mul veel kevadadoonis.
Talvekahjusid on kõige rokem nelkide seas, padjandflokse on ka talv räsinud, kuid hetkel vist tundub, et päris välja pole ükski läinud.Globularia on väljas, ei tule sealt ühtegi rohelist kohta. Kõvasti hõredamad on ka varretu priimula read. 
 Aga priimulad ka tasapisi alustavad, Eriti rohkelt paistab, et on paljunenud roosa priimula. Eelmisel aastal Viljandist saadud kerapriimula tited on ilusti talvitunud ja mitmel on juba õievart näha. Huvitav, millised värvid mulle sattusid....




















No comments:

Post a Comment