Friday, May 6, 2016

Reedene ring 06.05

Kaks suurt mullakoormat aia taga näitavad juba vähenemise märke, kuid enamus tööd veel siiski ees. Üritan mulla enne läbi sõeluda, kui lillepeenrasse panen ja kogu see protsess sõelumisest peenra viimistluseni läheb ikka tigusammul, mis sest et kärutamise vahemaad on õnneks päris väikesed. Tänase päeva õhtuks võin kahe peenra korrastustööd enam vähem lõppenuks lugeda. 'Läätspuuheki matus' sai esimest korda üleni mullakihi peale, nüüd ei saa keegi enam arugi, et peenar tegelikult vana läätspuu ja muu modru hekk, mis eelmisel kevadel maatasa sai võetud. Ja laisk nagu ma olen, kogu seda aiaäärt ma välja juurima ei hakanud. See paar aastat, mis see aiaosa veel minu kasutada on, saab see peenar seal nii hakkama, kui oleks oma aed, peaks ikka tasandama ja juurima hakkama.
Aalujate tänase liivakasti teema jaoks meie liivakasti pilt

VAN TUBERGEN'S VARIETY 
need tulbid läksid eelmisel talvel peaaegu välja, kuid nüüd on kosunud ja esimene õiski nähtud 

vana läätspuu hekk näeb nüüd nii välja 

Järgnevad õitsejad on on sellest peenrast - hetkel siis kopsurohud ja priimulad

















 Hosta peenra servas näitavad kõrvikud omi esimesi õisi, esialgu veel need maalt ja hobesega, kuid uutel on ka õisi, sordinimega kõrvikutest on 'Carnival'il ilus suur õiekobar tulemas, kuid 'Waltoni'l pole ka tänavu õisi näha. Huvitav, milles asi.

 Astilbede peenras on krookustega selleks aastaks ühel pool, kuid nartsissidel on kuhugi kiire hakanud. emadepäevaks on vist kõik lahti.



 Ja tänase päeva suur töö - kallakupeenra korrastustööd. Natuke istutamist, natuke vahtraninade rohimist ja mitu kärutäit sõelutud ja erinevatest muldadest kokku segatud uus muld peale laotatud. Eile tuli meelde üks vana reha, mille otsa juba teist korda astusin. Miks mu kevadadoonis üldse ei õitse, juba teist aastat pole siin ühtegi õit? Lihtne vastus - jälle oli ta liiga sügavale saanud - tõstin välja, jagasin juppideks ja loodan uuel kevadel õisi näha. Mõned priimulad õites, suurim värvilaik peenras on hetkel roosa õiega hanerohi. Harilikku valget mul pole, täidisõieline valge alles nuppus.
llakupeenar korrastustööde lõppedes., kas jõuan sügiseks ka teise külje ära teha!



puškiiniad veel õites.

kohustuslik kevadmaguna pilt

see nartsiss nii tillu, et äkki on Tet-a-tet



äärispriimula R. Teraselt 


roosade õitega hanerohi

lehvikleht - näen esimest korda õit.

minu lapsepõlves olid kobarhüatsindid just ja ainult sellised.
Kui homme saan ülejäänud osa korda, siis tulevad ka teiste õitsejate pildid.

No comments:

Post a Comment